Cum iti poti mari increderea in tine

Cum iti poti mari increderea in tine

Cineva spunea ca: daca ai incredere, te poti considera castigator chiar inainte de a incepe.

Increderea in sine este cel mai frumos lucru pe care poti sa-l vezi la o persoana.

Vrei sa fii in preajma cuiva increzator, iti doresti sa vorbesti cu el sau sa faceti afaceri impreuna, pentru ca iti inspira un sentiment de siguranta.

Intrebarea e, cum poti construi increderea in tine, atunci cand iti lipseste?

Se stie ca orice esec iti zdruncina serios incerederea in tine. Dar oare exista si reversul medaliei? Orice victorie iti creste increderea in tine? Ei bine, da.

Sa ai incredere in tine inseamna sa te bazezi ca vei obtine rezultatul asteptat ca urmare a actiunii tale.

Un om cu experienta va avea incredere in ceea ce face, pentru ca a mai facut asta inainte si cu siguranta ii va iesi.

Deci exista o relatie intre experienta si increderea in sine. Cu cat experienta e mai mare, cu atat increderea in sine e mai mare si ea.

Ce ne ramane de facut? Sa crestem experienta!

Ca sa crestem experienta, dupa cum ii spune si numele, trebuie sa experimentam, adica sa facem lucruri noi, sa invatam ceva nou.

Cu fiecare lucru nou pe care il facem in fiecare zi ne crestem increderea in noi.

Doar ca putini oameni sunt deschisi la lucruri noi, deoarece ne scoate din zona noastra de comfort, de siguranta. Creierul uman e un mecanism de supravietuire si va incerca din rasputeri sa se opuna chestiilor noi, deoarece sunt riscante, si va genera un sentiment de frica ca sa ne opreasca.

Dar acum ca stim acest lucru (am demascat vinovatul) si stiind ca singura cale de a ne mari incredere in noi este sa incercam lucruri noi, ce-ar fi sa avem o alta abordare: de fiecare data cand vrem sa facem ceva nou si mintea ne iese in cale incercand sa ne opreasca, invocand diverse motive, sa reusim sa ne detasam de creierul nostru (care va actioneaza ca o mama super ingrijorata, sau si mai perfid, zicand “ce rost are sa faci asta”) si sa zicem: “ok, multumesc pentru parere! Acum voi merge mai departe”.

Concluzionand, secretul este sa ai o atitudine deschisa fata de nou, sa inveti si sa experimentezi ce nu ai mai facut. Atentie: termina intodeauna ce ai inceput! In felul acesta vei obtine mici victorii care vor conta enorm la construirea increderii in tine.

Sperand ca te-am convins care este calea spre o incredere in tine mai mare si ca ai inteles care este principala piedica, iti propun mai departe un exercitiu.

To do:

  1. Fa o lista cu lucruri noi pe care sa le faci azi
  2. Bifeaza la sfarsitul zilei ce ai facut

Leave a Reply